OSPOSOBLJAVANJE ZA VOĆARA/ICU
Uzgoj i prodaja voća u Zagrebačkoj županiji te plasman tih propizvoda na zagrebačkim tržnicama uviježena je djelatnost

Opis
Poznavanje karakteristika pojedinih voćnih vrsta, te tehnologije uzgoja i proizvodnje , neophodno je kako bi se mogli dostići EU standardi proizvodnje, te postići konkurentnost na domaćem i inozemnom tržištu. Unaprjeđenje proizvodnje u voćarstvu vrlo je zanimljivo i zbog nekih komparativnih prednosti Hrvatske (Hrvatska pripada sredozemnom centru diverzifikacije i mnoge su voćne vrste kod nas prirodno rasprostranjene; tlo je manje kontaminirano nego u mnogim europskim zemljama; u Hrvatskoj postoji tradicija uzgoja voćnih vrsta).
Sadržaj programa-nastavne cjeline
- Biološke i fiziološke osobine voćnih vrsta
- Tehnologija uzgoja voća
- Tehnologija proizvodnje voća po vrstama
- Osnove dorade I prerade plodova voćaka
- Praktična nastava u voćnjaku
Trajanje programa
Program traje 140 sati.