OSPOSOBLJAVANJE ZA KOZARA/ICU
Uzgoj koraza radi prodaje mesa, mlijeka i sira perspektivna je djelatnost ako gledamo šire EU tržište

Opis
Kozje je mlijeko izuzetno cijenjeno, spada u delikatesne proizvode i zdravije je od kravljeg. Nadalje, koza je životinja koja ne poznaje karcinom. I mnoge su studije posvećene upravo ovom fenomenu O kozjem siru vjerojatno ne treba ni govoriti. I jedno I drugo vrlo je traženi proizvod na EU tržištu.Sve to može biti razlog za odluku o pokretanju ove proizvodnje. Kao I kod pčelara za one koji se kane time baviti, vrlo je važno stjecanje znanja. Tako je 2003. godine pokrenut program osposobljavanja za kozara.
Cilj programa
Osposobiti plaznika za samostalno pokretanje i vođenje proizvodnje kozjeg mesa, mlijeka i sira.
Sadržaj programa-nastavne cjeline
- Gospodarske sposobnosti koza
- Uzgoj i njega koza
- Smještaj i hranidba koza
- Bolesti i zaštita zdravlja koza
- Proizvodnja i prerada kozjeg mlijeka
- Praktična nastava
Trajanje programa
Program traje 120 sati.